Hírek - Események

Fókuszban a mozgásszervrendszeri izomegyensúly helyreállítása

2016. január 25.
Fókuszban a mozgásszervrendszeri izomegyensúly helyreállítása

Az INFINITY STÚDIÓ fókuszában a mozgásszervrendszeri izomegyensúly helyreállítása, a természetes neuromuszkuláris funkció visszaállítása és az egyensúlyérzékelési képesség fejlesztése áll

Bármelyik Infinity órán is veszel részt, azt tapasztalhatod, hogy meglehetősen intenzív gyakorlatsorok (melyek egyidejűleg erősítik a törzs izmait, erősítenek és hajlékonnyá tesznek) végrehajtása alatt az idegrendszered lenyugszik, míg ezzel egyidejűleg a vérkeringésed, a nyirokkeringésed és az energiaáramlásod javul. Nálunk a hangsúly nem a túlzott nyújtáson, a túlzásba vitt erősítésen, és felfokozott légzésen van. Épp ellenkezőleg: a természetes rekeszizom légzést tudatosítva és használva serkentjük a vérkeringést és az energiaáramlást anélkül, hogy a szívverés szaporává válna.

Az ülő életmód, a rendszeresen végzett egyoldalú mozgás, sérülés vagy egyes testrész fájdalma egyes izomcsoportok elgyengülését eredményezi. Ilyenkor a test megszokássá alakítja a különböző terheléseknek a test másik részébe való átcsoportosítását, azaz másik izmok túlóráznak a gyengék helyett. Ez a folyamat az izomegyensúly felbomlásához vezet. Lokalizáljuk az izomgyengeségeket és speciális gyakorlatokkal korrigáljuk az izomegyensúly megbomlásokat azzal a céllal, hogy aktiváljuk és újratanítsuk a kritikus érintett izmokat. Olyan gyakorlatsorokkal dolgozunk, amelyek előre meghatározott sorrendben végezve aktiválnak bizonyos izomcsoportokat, míg ezzel egyidejűleg relaxálnak és nyújtanak egyéb izmokat.

A jóga hagyományos módszerein túl olyan speciális eszközöket is használunk, mint a slackline (két pont közé rögzített heveder) és a hammock (függőhinta), mely eszközök kihívások elé állítják a teljes mozgásszerv-rendszert és fokozottan ingerlik az egyensúlyi központot. Alapvető célunk tehát az, hogy a mozgásszerv-rendszert olyan technikákkal hozzuk vissza a természetes egyensúlyába, melyek nem eredményeznek további túlterhelést és feszültséget más testrészeken, így a mindennapi életben is elérhetővé válik az egészséges, fájdalommentes életvitel.

Infinity Jóga és Masszázs Stúdió

Cím: 1162 Budapest, Rozsos u. 42.

Jóga: 06-20-409-9737

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatvédelmi szabályzatát