Masszázs

Masszázs

A masszázsról néhány mondatban!

A történelem valószínűleg legrégebbi gyógymódja. Összetett hatása miatt az egészségmegőrzésben jelentős szerepe van.

A masszázs hatására a szervezetben bonyolult, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre amelynek kulcsa az idegrendszer.

A vegetatív idegrendszer az idegrendszer azon része, amely akaratunktól függetlenül irányítja a belső szerveket és a szervezet belső egyensúlyát tartja fenn.

Két része van:

 • A szimpatikus rendszer elsősorban a stresszhelyzetben kialakuló válaszért felel, vészhelyzetekben teljes egészében aktiválódik.
 • A paraszimpatikus rendszer a pihenést, a regenerálódást, a szervezet erőinek tartalékolását segíti elő.

A masszázs legfontosabb hatása hogy aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert!

 

Miért is fontos ez?

A stressz korunk népbetegsége számos fizikai és mentális működési zavart okoz.  A stressz állandósulása  felborítja  a vegetatív idegrendszer egyensúlyát, elősegítve egy egész sor betegség kialakulását: fejfájás, magas vérnyomás, szívbetegség, fekélybetegség, mozgásszervi betegségek ...

A masszázs a bőr számos idegvégződésén keresztül olyan idegi átvivő anyagokat szabadít fel (acetilkolin), melyek aktiválják a paraszimpatikus rendszert.

Masszázs

Masszázsfajtáink

LAZÍTÓ-TONIZÁLÓ HÁTMASSZÁZS

LAZÍTÓ-TONIZÁLÓ HÁTMASSZÁZS

Miért is érdemes rendszeres hátmasszázsra járni?

A modern életforma általában megterheli az emberek hátát.

Két ok, amiért feltétlenül szükséges ezt a testrészt kezelni.

Háti fasciarendszer letapadása, izomegyensúly megbomlása.

A mozgásszervi betegségek jó része a helytelen testtartás (hanyagtartás, előrehelyezett fejtartás stb.) és a tartós helytelen terhelések (féloldalas munkák, egyenlőtlenül terhelő sportok stb.) miatt alakul ki.

Hosszú távon ezek a rossz tartások a test izomegyensúlyának megbomlásához vezetnek, bizonyos izmainkat túlerőltetjük, ezáltal más izmok pedig elgyöngülnek.

A túlterhelt izmok képesek olyannyira befeszülni, hogy akár önmagukban is komoly fájdalmakat okozhatnak. Mindazonáltal a helytelen, görnyedt tartás szűkíti a tüdő területét, akadályozza a légzést, és olyan izomhúzódásokat okozhat, amelyek tenziós fejfájást, nyak- és vállfájdalmakat okoznak.

A hátmasszás - amely a feszültségi pontokra fókuszál, mint a gerinc, a derék, a vállak - feloldja az hát merevségét.

A merevség megszüntetésének egyik legjobb módszere, ha fellazítjuk a fascia-t, és ezáltal lehetőséget teremtünk az izmoknak a könnyed mozgásra.

A fascia alakítható szövet, kezelése lehetséges manuális terápiával. A cél az, hogy a kötőszöveti láncok mentén fellazítsuk a letapadt szöveteket, ezáltal oldva a benne lévő feszültségeket, így elősegítve az izom megfelelő statikai állapotának visszanyerését.

LAZÍTÓ-TONIZÁLÓ HÁTMASSZÁZS

Mi is a fascia?

Szemléltető példa: Egy postás mindig a jobb vállára akasztja a nehéz táskáját. Ennek következtében a váll izomzatának alapfeszültsége megnő. Lassanként reagál a fascia a megnövekedett megterhelésre és megerősíti szálait. Ezek után már akkor is megmarad a "feszültség", ha a levélhordó lerakja a táskáját. A csípő eltolódik abbéli igyekezetében, hogy a vállak egyenlőtlen helyzetét kiegyenlítse; ennek következménye pedig, hogy a hátgerinc egy része elfordul.

A fascia (pólya), sűrű kollagén rostokból felépülő kötőszöveti hártya, amely a test funkcionális egységei között képez hidat.

Egyik izomról a másikra, vagy csontrészekre is átterjednek és beborítják a belső szerveket, az ereket és az idegeket is.

A legérdekesebb aspektusa a fascia rendszernek, hogy nem egy különálló rendszer. Ez valójában egy folyamatos szerkezetet, ami tetőtől talpig, megszakítás nélkül lefedi az egész emberi testet

A test minden sejtje kapcsolódik a fasciához és reagál annak feszülésére.

Ha a fascia letapad, akkor megakadályozza a helyes, korrekt működést, azt, hogy az izmok elcsúszhassanak egymás mellett a mozgás során.

Fascia legenergiahatékonyabb anyag a szervezetben. Fontos tulajdonsága, hogy képes eltárolni akár a helyes, akár a helytelen mozgások mintázatait, így nagymértékben kihat a testtartásra.

Egészséges állapotban a fascia hálózat húzódik, korlátozás nélkül mozog.

A testet ért külső behatások (sérülés, trauma, heg) vagy akár az életkor, a folyamatos stresszhelyzetek illetve a rossz testtartási szokások, sőt érzelmi traumák következében testünk természetes egyensúlyi helyzetéből elmozdul, ezzel a fascia hálózat strukturális szerkezetének változását idézve elő. Adott helyen bekövetkező spazmusok (görcsök), megvastagítják a fascia szálakat. Annak fájdalomérző képessége nő, merevebbé válik, elaszticitásából veszít, ez pedig befolyással van a fascia által körülvett harántcsíkolt izomzatra is.

Ezt a jelenséget myofasciális fájdalomnak nevezzük, amikor a fájdalom forrása a korlátozott fascia.

Hátmasszázzsal, olyan mintha az egész testet megmasszíroztuk volna.

A háti szakaszom helyezkedik el a gerincoszlop, amelyből 31 pár gerincvelői ideg lép ki és idegzi be az egész testet, továbbá reflexes úton a belső szervekre is hatással vannak.

Háti izommerevség esetében ezek az idegpályák nyomás alá kerülnek és csökken az ingerület átviteli képességük is. Ilyenkor végtagzsibbadás különféle keringési eltérések,végtagfájdalmak jelentkezhetnek, mint problémák.

Megfelelő masszázstechnikával nemcsak letapadásokat szüntethetjük meg, hanem az adott gerincvelői szegmenthez kapcsolódó szervek vérkeringését is fokozhatjuk.

Frissítő masszázs

FRISSÍTŐ TEST MASSZÁZS

Ez a masszázsfajta kiváló élénkítő, frissítő hatással lehet szervezetünkre fizikai, illetve szellemi fáradtság esetén egyaránt.

Energetizáló hatása révén megszünteti az izomletapadásokat és izomcsomókat, növeli az izmok teljesítőképességét. Segít feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket, enyhíti az izomfájdalmakat ezáltal általános ellazulást, és közérzetjavulást váltanak ki.

Frissítő masszázs hatására javul a vér és nyirokkeringés így a szervezet méregtelenítő folyamatai ebben az esetben intenzívebben történnek, fokozódik az izomtónus ezért kifejezetten ajánlott olyan vendégeknek, akik mozgásszegény életmódot folytatnak.

ENERGETIZÁLÓ TALP MASSZÁZS

ENERGETIZÁLÓ TALP MASSZÁZS

A talp az emberi test tartó pillére, ezért minden nap nagy terhelésnek van kitéve.

A talp idegellátása rendkívül gazdag. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így az emberi talp szinte teljes részén olyan pontok találhatóak, amelyeket stimulálni lehet, hogy a belső szervek működése hatékonyabb legyen.

A talpmasszázs célja, hogy támogassák, erősítsék a szervezet optimális működését, illetve testünk energiaszintjének növelését.

A masszázs során a talp érintésével, nyomásával idegi reflexet váltunk ki, mely eljut a központi idegrendszerhez, majd a belső szervekhez. A megfelelő zónák érintőleges masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítva a szervezet öngyógyító erőit.

A talpmasszázs egy a teljes szervezetre és lélekre ható energizáló masszázs típus.

A talpmasszázs célja:

 • felélénkíteni a fáradt láb izmait és ízületeit,
 • csökkenteni a stresszt,
 • javítani a vérkeringést, ezáltal csökkentve az esetleges lábduzzanatot (ödémát)
 • valamint enyhíti a fáradtság érzetet.

Regeneráló arc és fej masszázs

Regeneráló arc és fej masszázs

Ránctalanul 40 felett !!

A merev állkapocs, a ránc és a fáradt szemek mind-mind a stresszes életmódról árulkodnak!

A masszázs remek módszer az öregedési folyamatok csökkentésére is. A masszázs által létrejött vérbőség az arcbőr mirigyeinek a működését jelentősen befolyásolja.

Az arcmasszázs mozdulatai eltérnek a hagyományos kozmetikai masszázstól. 

Lágy és erősebb, de nem fájdalmas mozdulatok, masszázsfogások váltják egymást.

A kezelésnek köszönhetően az arcbőr feszessé, a sápad, fáradt bőr pedig élettelivé, egészségessé válik. Bőrfiatalító és ránckisimító hatása révén rendszeresen ajánlom egyéni kezelésként is.

Miben segít a fejmasszázs?

 • csillapítja a fejfájás és a szem megerőltetéses miatti fájdalmakat, illetve az állkapocs-ízületi fájdalmat
 • erősebb, egészségesebb lesz tőle a haj
 • enyhíti a stresszt, szorongást, a kisebb fokú depressziót
 • fokozza a kreativitást
 • letisztult gondolkodást, jobb koncentrációt tesz lehetővé
 • mélyebb, nyugodtabb alvást biztosít
 • fokozza az endorfinok, azaz a "boldogsághormonok" termelődését

MASSZÁZS ÁRAK

A masszázsok személyre szabottan és specifikus problémamegoldásokkal történnek.

Az árak tartalmazzák: az állapotfelmérést szükség esetén SMT sportmauálterápiás kiegészítést illetve köpölyöző eszköz használatát igény szerint.

Lazító- tonizáló hátmasszázs (derék,hát, vállöv,nyak) 40 perc 5.000
Lazító- tonizáló hátmasszázs (derék,hát, vállöv,nyak) 60 perc 7.000
Frissítő testmasszázs (teljes test-láb, hát, kar) 60 perc 7.000
   
Energetizáló Talp masszázs 2x20 perc 5.000
Regeneráló arc és- fej masszázs 30 perc 4.000

Masszázsra időpont egyeztetés szükséges!

Infinity Jóga és Masszázs Stúdió

Cím: 1162 Budapest, Rozsos u. 42.

Jóga: 06-20-409-9737

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatvédelmi szabályzatát