Rólunk

Németh Katalin

NÉMETH KATALIN

Vinyasa Flow jógaoktató

MLE légtornász technika tréner

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.:+36 20 409-9737

Célom a tradícionális jóga művészetének népszerűsítése modern anatómiai alapokra helyezve.  

A jóga világával elsőként a hatha jógán keresztül ismerkedtem meg 10 éve. Azt vallom, hogy a fizikai test megerősödése és hajlékonnyá válása a jóga egyik természetes mellékhatása, a lényeges változás mentálisan mutatkozik meg. 

Napi rendszerességgel gyakorlok, a vinyasa flow jógastílust részesítem előnyben. A gyakorlások során magával ragad a lélegzet, a mozdulat és a zene összhangja, mely élmények egyidejű megtapasztalása 90 perces meditációs élményt nyújt. Egyszer elérkezett a pillanat, amikor a talajról a levegőbe vágytam. Így váltam a Magyar Légtornász Egyesület technika trénerévé. A talaj biztonságot nyújtó szilárdságának megtapasztalása mellett, mentálisan és fizikailag is felejthetetlen élményt nyújtanak a levegőben végzett gyakorlatok. Tarts velem, hogy közösen tapasztaljuk meg a jóga jótékony hatásait földön és levegőben egyaránt!

Képzések:

Vinyasa Flow Jóga Oktatóképzés RYT 200 - Asram Jógaközpont,

Jógaoktatói továbbképzés - Asram Jógaközpont, Varga Judit,

Ashtanga Vinyasa Course - Atma Center,

Yoga Synergy workshop - Simon Borg Olivier,

Gerincterápia jógával - Anahita Jógaközpont, Bene Máté, 

Gerincterápia továbbképzés,

Fascia - tensegrity - Anahita Jógaközpont, Bene Máté, 

Légtornász technika trénerképzés - Magyar Légtornász Egyesület

Gerincterápia jógával mesterképzés - Bene Máté- gerincakadémia

DALMADY CSABA

DALMADY CSABA

12 éves koromban kezdtem el Jeet Kune Do-ra járni a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára.
Akkor és ott láttam először meditáló embert.
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ahogy ott ült féllótuszban és tudtam hogy ezt én is tudom és akarom csinálni.
Vonzott is az Iskola, valamiért mégis elfeledkeztem róla miután beköszöntött a kamaszkor.
19 évesen egy Buddhista egyetemre mentem tovább tanulni és többnyire meditáltam és olvastam mivel legnagyobb hatással csak könyvek voltak rám, melyeket magam kutattam fel..
Legnagyobb hatással Mantak Chia (Taoista mester), Eckhart Tolle és Sri Ramana Maharsi volt rám.
Utóbbi olyannyira megfogott, hogy szellemi mesteremnek választottam.

Hatha Jógával 2012 óta foglalkozom oktatói jelleggel. .
Ehhez elvégeztem egy egyéves Hatha Jóga oktatói képzést, egy gyermek jóga oktatóit és számos workshopon megfordultam, beépítve az általam használhatónak és odaillőnek minősített dolgokat óráimba.
Autodidakta módon tanulmányozom még a védikus asztrológia (Dzsjótis) rendszerét, illetve az Ayurvédát.
Mellékállásban masszőrködöm.

Jelenleg Idős otthonokban tartok Senior jógát, a Margit szigeten szabadtéren Hathát és a 11. kerületi Karma Yoga központban és az Újbudai Malom Közösségi Házban Tibeti/Jin kombinált órákat.
Célom a kortól, testi adottságoktól (és vallási hovatartozástól) független átadása azon "kincseknek", melyek szellemi felébredésünket illetve testi egészségünket, humán egységünket segítik, szolgálják.

TIBETI YIN óratípus

Tibeti rítus/Jin kombinált óra:
Kezdetben sokan tartanak a Napüdvözlet és a hasonlóan nagy mozgásos "fix" gyakorlatsoroktól, ugyanakkor akik jógában kezdők, vagy más sportot űznek rendszeresen, jobban bírják a könnyebben megjegyezhető, monotonabb mozgásokat.

Ennek figyelembevételével és az idősebb korosztályra is tekintettel állítottam össze ezt a dinamikus és passzív ászanákkal (YIN) is operáló órát, pár egyensúlyi/erősítő elemmel kiegészítve (a teljesség kedvéért).
Az 5 tibeti rítus egy olyan összetett gyakorlatsor, amit bárki könnyedén elsajátíthat, és reggeli "ébresztő tornaként" is gyakorolhatja otthon, nem vesz igénybe 10-20 percnél több időt pihenőkkel együtt sem és fiatalító hatása sem elhanyagolható.

A "Taoista" Yin ászanákkal együtt a rítusok még hatékonyabban és harmonikusabban fejtik ki hatásukat. Gyakorlásunk a gerinc és az annak mentén található főbb energiacsatornák stimulálása mellett a másik nagyon fontos központi elemünket is "ébreszti/lazítja", nevezetesen a csípőt (és az ahhoz tartozó gyökércsakrát).
Így a két gyakorlatsor szinergikusan erősíti egymást, dinamikus és passzív oldalról egyaránt.
A gyakorlat elejét és végét rövid mantrázás és (taoista) belső mosoly gyakorlatsor egészíti ki, így erősítve meg a belső szerveket s azok tiszta energiaáramlását.

A záró akkord: A Gyertyapóz a megfelelő kompenzációs gyakorlatokkal, majd Savászana vezetett, ellazulást elősegítő mélyrelaxációval (8-10p).

HORVÁTH RITA

HORVÁTH RITA

Számomra a jóga igazi csodája nem az egyes mozdulatokban rejlik, hanem abban, hogy meg tudja változtatni a gyakorló életét. A jóga révén felfedezheted, és befogadod a testet és elmét átformáló tudást.

Sosem gondoltam rá, hogy egyszer én is jógatanár leszek. Multi cégnél dolgoztam sok-sok évet, itt kezdődtek el a pánikbetegségem tünetei.

Gombóc a torokban, fulladás érzet, belső szorongások, és rettegés az elmúlástól. Az orvosom tanácsára kezdtem el rendszeresen futni, ez nagyon sokat segített, mint ahogy tulajdonképpen minden mozgásforma oldotta a feszültségeket. De a szorongásoktól nem tudtam teljesen elszakadni, visszatérő hivatlan vendégek voltak. Mígnem egyszer egy jógastúdió mellett vezetett az utam, és felébredt bennem valami ami oda hívott. Eleinte heti szinten egyszer jártam Hatha jógára, de minél többször tértem vissza a jógaszőnyegre annál jobban éreztem magamban a változást, hogy valami történik bennem, valami oldódik, valami múlik, és valami kezdődik. A múlt már nincs, a jövő még nincs, csak a jelen van. Az itt, és most.

Igazi felfedező útra leltem, amely sokkal többet tartogatott számomra, mint csupán a szorongások elmúlását, és a fizikai egészséget. Olyan érzelmi, és spirituális gyógyuláson mentem keresztül, amely arra késztetett, hogy már ne csak hetente egyszer járjak órára, hanem minden nap részese legyek a tudásnak, és a tartós békének. Így kezdtem el eleinte alap- majd emelt szintű képzéseket elvégezni. Tanárom Bálint János, a Purnam- Jóga és Meditációs Központ vezető tanára, akitől megtanultam a rendszeres gyakorlás fontosságát.

Ha ez nálad is ki alakul, szemtanúja lehetsz ahogy átváltozik a tested, megszabadulsz régi rossz beidegződésektől, energikusabbnak, boldogabbnak, és empatikusabbnak fogod érezni magad, akkor is ha vihar van a körülötted lévő óceánon.  A hajó kormánya a Te kezedben van.

Ebben a szellemben várok minden érdeklődőt az órákon, hiszen életem, és szenvedélyem a jóga, így boldogsággal tölt el, ha ezt másokkal is megoszthatom.

Namaste: Horváth Rita

KÉPEK A STÚDIÓRÓL

Infinity51
Infinity52
Infinity54
Infinity55
Inf2881
Inf2898
Inf2913
Inf2938
Inf2963
Inf2966
Inf2972
Inf2973
Inf2981
Inf3014
Inf3143
Inf3147
Inf3150
Inf3157
Inf3174
Inf3185

Infinity Jóga és Masszázs Stúdió

Cím: 1162 Budapest, Rozsos u. 42.

Jóga: 06-20-409-9737

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatvédelmi szabályzatát